Rhododendrons i Nepal (fortsat):                                                                                                                                       <Side 1

I foråret var jeg så tilbage i Nepal på trek til Annapurna Basecamp og Ghorepani. Jeg startede ud fra Pokhara, som ligger godt 150 km vest for hovedstaden Kathmandu. Allerede på den første dag passerede jeg flere blomstrende rhododendrontræer. Måske var jeg heldig at se hele skove og skråninger med blomstrende træer.

Blomsterende træer mellem Chomrong og Bamboo - Nepal 2010

                                      

Det begyndte rigtig godt og jeg kunne håbe på heldet denne gang. Fra byen Chomrong ,som ligger i 2210 meters høje og til Doban eller Dovan, som ligger i 2500 meters højde gik stien gennem rhododendronskove, hvor flere træer blomstrede. Fantastisk, at sådan en plante kan blive så stor i disse højder.

På vej tilbage fra Annapurna Sanctuary ville jeg besøge Ghorpani, hvor jeg vidste der var særlige store skove. Stien gik gennem byen Tadapani, som ligger på en højderyg i 2710 meters højde.    

                                                    Tadapani, 2710 m.o.h., Annapurna regionen, Nepal - 2010

Hele vejen fra Tadapani til Ghorpani gik stien gennem skov med rhododendrons.

 

                                                                                                                                                        

Når man er kommet frem til Ghorepani er der masser af skov og udsigtspunktet Poon Hill, hvorfra der er en fantastisk solopgang og en smuk udsigt til Annapurnakæden, Dhaulagiri og Macchapucchare.

                         

Lali gurans eller lali guras er det nepalesiske ord for rhododendron. Jeg kan bedst li´ det første.

Jeg var tilbage i Nepal i foråret i år. Denne gang til Gosainkund og Helambu, nord for Kathmandu. Samme tidspunkt som i 2010. Målet var at nå de hellige søer i Gosainkund. På vej der til kom jeg også gennem talrige skove med rhododendrons, men de var bestemt ikke sprunget ud endnu. Det var for koldt, selv om det var samme højder som ved Ghorepani. Ja, der kan man bare se.

Jeg kan også huske rhododendrontræer og buske fra Everestregionen. Så meget kan tyde på, der strækker sig et bælte i Hima-laya mellem 2000 -3000 meters højde.

J.Mikkelsen, 21.7.2011      

                                                                                             <Side 1