Rhododendrons i Nepal:                                                                                                                                                              <

Jeg har ikke så meget forstand på rhododendron, men da jeg var i Nepal i 1979, var der flere, som fortalte at der fandtes hele skove med rhododendron. Normalt kender vi rhododendron som buske, så det var da værd at kigge efter. De blomstrer i foråret.

Min første trek eller bjergvandring gik vest for Pokhara mod Annapurna, Dhaulagiri og Kali Gandakislugten. Vi startede i marts, begyndelsen på foråret i Himalaya.

På vej fortalte folk at vi skulle se efter træerne som var ved at blomstre. Jeg anede faktisk ikke, hvordan en Rhododendronblomst, busk eller træ så ud. Hm. Men blomsterne var røde og store. Nå, men så var det vel ikke så svært.

Nå, men jeg fandt dette, et træ med store røde blomster! Det måtte være et rhododendrontræ.

Ved Bhurungdi Khola floden, Nepal, marts 1979

Det var ikke et rhododendrontræ. Vi var vist kommet for tidligt på sæsonen. De store skove med masser af blomstrende træer så jeg ikke, men vi kom igennem en jungleagtig skov på vej til Ghorpani i 2900 meters højde.

Ved Ghorepani, Nepal, oktober 1980

Jeg syntes det var en fantastisk spændende skov. Det viste sig at det var en rhododendronskov. Billedet er fra en tur i efteråret 1980, hvor træer ikke blomstrer.

I foråret 1987 var jeg igen på vandretur ved Ghorepani og denne gang var der mere held. Jeg så blomstrende træer. Vi havde ramt sæsonen, dog i slutningen.

 

                                                                                                                                    

                                                                                              <       Side 2 >